TUDÁSKÖZPONT

# WORKSHOPOK

LEBOMLÓ TÁRGYAK – INTEGRÁLT TERVEZÉSI KURZUS (2012)

Print

 

„TERVEZÉS KÖRNYEZETI KATASZTRÓFÁKRA” – INTEGRÁLT TERVEZÉSI KURZUS, (2010, 2012)

magyar_kiadvany_eco_lab_JAV_Sari_workshop2010

A workshop a klímaváltozás kapcsán egy természeti katasztrófával sújtott település mélyszegénységben élő közösségével foglalkozik. Számukra keres lehetőségeket az életfeltételek és az életminőség javítására, valamint az alkalmazkodásra egy változó éghajlatú világban. A hagyományos technikai beavatkozásokkal szemben olyan rendszerelvű sémákat vizsgáltunk, melyek képesek kezelni a humanitárius krízisek társadalmi és kulturális vonatkozásait is. A workshopra az egyetem minden szakáról érkeztek hallgatók, akik multidiszciplináris munkacsoportokban koncepcionális terveket készítettek el. A munka során nagy hangsúly került a csapatmunkára és a különböző szakok egymást serkentő együtt gondolkozására.

“MOME ECO-CAMPUS – FENNTARTHATÓ TERVEZÉSI KURZUS (2011)

MOME ECOLAB_HUN_WORKSHOP_EcoCampus

A „MOME Öko-kampusz” projekt egy intenzív gyakorlati workshop annak felderítésére, hogyan lehet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem működését ökológiai és társadalmi szempontból fenntarthatóvá és ökotudatossá alakítani. A három napos kurzus során a különböző szakokról érkezett hallgatók, egy-egy tutor vezetésével, multidiszciplináris munkacsoportokban javaslatokat dolgoztak ki a MOME fenntartható egyetemi kampuszának rendszerére. Ezek a javaslatok a 21. század fenntartható városi életmódmódjára kerestek innovatív és kreatív válaszokat. A workshop egyik eredményeként számos koncepció, valamint egy azóta is működő Facebook oldal jött létre, amelyen keresztül a használhatatlannak tűnő, ám mégis hasznos tárgyak csereberéjére kerülhet sor.

„3UP – ÖKOSZOCIÁLIS TERVEZÉS” – INTEGRÁLT TERVEZÉSI KURZUS (2011)

3up workshop_2011_EcoLab

Az „Ökoszociális design” projekt egy intenzív gyakorlati workshop ahol a hallgatók tutorok segítségével olyan termékeket fejlesztettek, amelyek mélyszegénységben élő nagycsaládok számára segítik elő az ökotudatosabb, gazdaságosabb, praktikusabb, egészségesebb életmód elérésének lehetőségét. Multidiszciplináris munkacsoportokban dolgozva adtak innovatív és kreatív választ az újfajta kihívásokra és a fellépő különleges igényekre. A gyakorlati munka mellett építészek, szociológusok tartottak előadásokat a fenntarthatóság témakörében. A workshop során nagy hangsúly került a csapatmunkára és a különböző diszciplínák egymást ösztönző együttgondolkodására.

projektblog

# ELŐADÁSSOROZAT

“Holnap Délután” – Fenntarthatósági programsorozat a MOME-n (2012)

HolnapDu_vol2_01

Az EcoLab fenntarthatósági programsorozatota, a „Holnap Délután” különböző stratégiák bemutatásával arra ösztönöz, hogy tudatosan tervezzük a holnapot. Nyilvános filmvetítései, előadásai, beszélgetései és workshopjai más és más nézőpontok bemutatásával sarkallnak a közös gondolkodásra egy fenntartható jövő lehetőségeiről. A tavaszi eseménysorozaton az egyén és a közösség lehetőségeit járja körül, indít vitát meghívott előadók és vetített filmek segítségével.

holnap_du_vol2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s